15 Ekim 2009 Perşembe

Reytingleri artık TNS ölçecek


Televizyon İzleme Araştırma Komitesi'nin (TİAK), 2011 yılı itibariyle TV izleme ölçümlerini TNS piyasa araştırma şirketi ile sürdürme kararı aldığı bildirildi.
TİAK'tan yapılan yazılı açıklamada, reklam sektöründeki bilimsel data ihtiyacını karşılamak ve televizyon kanallarındaki reklam yatırımlarının verimliliğini ölçmek amacı ile 1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Komite'nin, 2010 yılı sonunda sözleşme süresi sona erecek televizyon izleme araştırmaları konusunda ihaleye çıkılmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, 2011 yılı başından itibaren söz konusu araştırmayı yapacak yeni şirketi tespit etmek üzere açılan ihaleye AGB Nielsen Media Research, Estima/Mediametrie, GfK Türkiye ve TNS piyasa araştırma şirketinin katıldığı, reklam ajansları, reklam veren ve TV kanalları temsilcilerinden oluşan TİAK'ın, TNS piyasa araştırma şirketi ile çalışmaya karar verdiği kaydedildi.

2011 yılında başlayacak yeni dönemde, kentsel Türkiye'yi temsil edecek hane sayısının 2 bin 500'den 3 bin 500'e çıkacağı ve tüm ölçüm sisteminin dijital olacağı bildirildi.

0 Yorum | YAZ:

Yorum Gönder